top of page
shutterstock_267784448 (Large).jpg

פעילות גופנית לאחר התקף לב

בעיות קרדיולוגיות שכיחות

נושאים כללים בקרדיולוגיה

מהו התקף לב?

התקף לב מכונה גם אוטם בשריר הלב, שמשמעותו נזק לשריר הלב. הדבר קורה  כתוצאה מחסימה  באחד מהעורקים הכליליים המובילים דם ללב. בעקבות החסימה של העורקים הכליליים, נגרם חסר באספקת דם ללב עקב חסימה בעורקים הכליליים. הדבר גורם לאזור מסוים בשריר לא לקבל אספקת דם, לעבור נמק ולאחר מכן הצטלקות ולהפריע לשריר הלב להתכווץ.

 

מה כולל הטיפול בחולים לאחר התקף לב?

מטרת הטיפול הרפואי  והתרופתי למטופלים לאחר התקף לב הינה להקטין את הסיכון להיצרות חוזרת של העורקים הכליליים המספקים דם ללב וכן להקטין את הסיכון  להתקף לב ולאוטם חוזר בשריר הלב. כמו כן להקטין את הצורך להתערבות רפואית כגון ניתוח מעקפים או צנתור- פתיחת עורק באמצעות בלון או תומכן (סטנט).

פעילות-גופנית-לאחר-התקף-לב.jpg

שיקום לאחר התקף לב?

 לאחר התקף לב, יש צורך שהמטופל ישנה את הרגלי חייו, לרבות הפסקת עישון מוחלטת, התחלת פעילות גופנית ותזונה נכונה, כמו כן קיימת חשיבות רבה לטיפול בתרופות. מומלץ שאנשים שעברו התקף לב או מקרה של אוטם שריר הלב, יתחילו בשינויים אלו ובפעילות גופנית כלשהי מיד עם שחרורם מבית החולים. זה אמנם נשמע מוזר, אבל לפעילות גופנית חשיבות מיוחדת, חזרה לפעילות גופנית בצורה מתונה משפיעה רבות על השיקום מאירוע לב. בדרך כלל ההנחיות לפעילות גופנית אחרי אירוע לב יינתנו בבית החולים, אך מומלץ להכיר כמה הנחיות בסיסיות שיש לבצע אותך.

לאחר שאדם עבר התקף לב או אירוע לב, מומלץ בדרך כלל להתחיל בפעילות גופנית מתונה מיד לאחר השחרור מבית החולים תוך עליה הדרגתית עד לחזרה לתפקוד מלא. יש לקבל הדרכה בסיסית לפעילות גופנית לאחר התקף לב מהקרדיולוג המטפל והפיזיותרפיסט כבר בזמן האשפוז או לאחר השחרור הביתה. אדם  לאחר התקף לב, הרוצה לחזור לחדר כושר צריך לעבור הערכה רפואית על ידי קרדיולוג וגם מבחן מאמץ שבודק את פעילות הלב בתנאי מעבדה.

 

בהתאם לתנאים בסל הבריאות ובביטוחים המשלימים, קופות חולים מציעות למבוטחיה תוכנית שיקום מאורגנת המועברת בשיתוף פעולה עם מכונים שונים ברחבי הארץ. התוכנית כוללת הדרכה לשינוי אורח חיים ומתן הנחיות לפעילות גופנית נכונה, תזונה נכונה וכן סיוע לגמילה מעישון. מעבר להשלכות הבריאותיות שיש לתוכנית השיקום, קיימות גם השלכות פסיכולוגיות רבות וטובות. ממחקרים עולה כי הצטרפות לתוכנית מסוג זה מחזירה למטופל את האמון בגוף ואף מקצרת את זמן החזרה לתפקוד נורמלי ותקין.

איזה פעילות גופנית מומלצת לאחר התקף לב?

לאחר התקף לב/ אוטם בשריר הלב ההנחיה הבסיסית קובעת כי יש  לערוך פעילות גופנית להימנע מנייחות ולהתחיל ניידות. כל כמות של פעילות גופנית עדיפה מאשר כלום ובעלת יתרון בריאותי. לשם הטבה בריאותית משמעותית לאחר התקף לב, יש לצבור 150 דקות של פעילות בעצימות בינונית-מאומצת, או 75 דקות של פעילות מאומצת, במשך ובמהלך השבוע. ניתן כמובן לשלב בין השתיים.

 

ניתן גם לחלק את הפעילות הגופנית לאחר התקף לב למנות של 10 דקות לפחות ועדיף לחלקה גם על פני השבוע. מכיוון שההטבה הבריאותית תלוית מינון, של הפעילות הגופנית ניתן להכפיל את כמות הפעילות הגופנית לאחר התקף לב ולקבל יתרונות בריאותיים רבים יותר.

 

הפעילות הגופנית המומלצת ביותר לאחר התקף לב היא פעילות כגון הליכה, שחיה או רכיבה על אופניים והבחירה הטובה ביותר לאדם תהיה בעצם מה שהוא הכי אוהב לעשות. כשמדובר בהליכה לאחר התקף לב, ההמלצה הרפואית מדברת על הליכה מומלצת של 10,000 צעדים ביום. ניתן להיעזר בהליכה במכשיר שנקרא פדומטר – הלא הוא מד צעדים, המחשב את מספר הצעדים שאנחנו מבצעים מדי יום וגם יודע להבדיל בין הליכה ספורדית, שאנו מבצעים נניח בביית ו/או בעבודה, לבין הליכה מתוכננת ועקבית לשם הליכה.

 

מרום מרכז רפואי קרדיולוגי

מרום מרכז רפואי קרדיולוגי קיים משנת 1997, המרכז הרפואי בבעלות ד"ר סילבר חיים קרדיולוג מומחה ובעל ניסיון רב. במרכז צוות רופאים קרדיולוגים מומחים ומובילים, החולקים את הניסיון, הידע והמומחיות לאבחון וטיפול בתחום הקרדיולוגי. במרום מרכז רפואי קרדיולוגי, רופאים קרדיולוגים, מומחים ומקצועיים, בדיקות אבחון קרדיולוגיות באמצעות מכשור רפואי מתקדם. המרכז הרפואי  מרום משלב מקצועיות יחס אישי והקשבה, דבר המאפשר לו להיות ייחודי בתחומו. למרום תפיסה רפואית מתקדמת, ההופכת את הביקור הקרדיולוגי לחוויה רפואית מקצועית, בטוחה ומכבדת. במרום מרכז רפואי קרדיולוגי, נערכות בדיקות לב הכוללות: אקו רגיל, אקו לב במאמץ, ארגומטריה- בדיקת לב במאמץ, אולטרה סאונד עורקי צוואר, הולטר קצב לב והולטר לחץ דם, שרות ייחודי נוסף הינו קרדיוצ'ק לגילוי מוקדם ומניעה של מחלת טרשת העורקים. במרכז רפואי מרום קרדיולוגים מקצועיים ומיומנים וניתנים ייעוצים קרדיולוגיים, מעקב וטיפול ונערכות בדיקות רפואיות בתחומים: אבחון כאבים או לחצים בחזה והפרעות קצב, מניעת מחלות לב וכלי דם, אבחון מוקדם של טרשת עורקים, יעוץ ואבחון לאחר אירועי לב, חולי אי-ספיקת לב, יעוץ ואבחון לפני צנתור, יעוץ ואבחון בבעיות במסתמי הלב, יעוץ קרדיולוגי לילדים, יעוץ ואבחון  בעיות קצב ופרפור פרוזדורים.

bottom of page