תוספי מזון
מחלוקות רבות מעוררת שאלת הצורך בתוספי המזון ויעילותם. בכל מקרה, לפני נטילת תוסף מזון יש להיוועץ ברופא המטפל. במקרים מסוימים אומגה 3, שלמעשה הוא שמן דגים, עשוי להפחית את התמותה ממחלת לב כלילית ולכן מומלץ לצרוך אותו בכמות של גרם ביום או לאכול שתי מנות דג בשבוע. אצל חולי טרשת עורקים לא נמצאה תועלת במתן אומגה 3 כתרופה או כתוסף מזון. יעילותם של נוגדי החמצון, ובהם ויטמין E, ויטמין C ובטא קרוטן, במניעת התקדמות מחלת לב, לא הוכחה במחקרים ולכן אין המלצה לחולי לב לנטלם. כך גם לגבי החומר נוגד החמצון Coenzyme Q-10 שמייצר הגוף. גם חומצה פולית, ויטמין בעל חשיבות ביצירת תאי דם אדומים, בהפחתת רמת ההומוציסטאין ובמניעת מומים אצל העוּבּר, לא מומלץ ליטול כמניעה נגד טרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם אם התזונה הבסיסית מאוזנת.