top of page
הולטר לב

הולטר לב

מהי בדיקת  הולטר לב?

בדיקת הולטר לב כוללת רישום רציף של תרשים אק"ג וקצב הלב במשך 24-48

שעות. את השיטה פיתח רופא מניו יורק ושמו ד"ר הולטר. רישום קצב הלב  מאפשר לעקוב אחרי פעילות הלב באופן רציף, בערנות ובשינה ולגלות הפרעות בקצב הלב, הפרעות בהולכה או לעתים שינויים המעידים על ליקוי באספקת הדם ללב. במקביל לרישום הנבדק העורך בדיקת הולטר לב מנהל יומן ובו הוא מתאר שינויים בהרגשתו הגופנית כגון דופק לא סדיר, סחרחורת או כאבים בחזה. בעת הפגישה עם הרופא נקבעת האבחנה מתוך השוואת רישומי היומן עם ממצאי הבדיקה.

 

כיצד נערכת בדיקת הולטר לב?

בדיקת הולטר לב הנה בדיקה הנערכת למשך 24- 48 שעות  המנטרת את קצב הלב  לאורך שגרת היום של הנבדק/ת. הבדיקה מורכבת ממכשיר הולטר לב הכולל אלקטרודות המודבקות לחזה ומכשיר ההקלטה. האלקטרודות מחוברות בחוטי חשמל למכשיר הקלטה קטן שנישא בנרתיק על הגוף. הטכנולוג/ית הרפואי/ית יחבר את האלקטרודות לחזה ויצמיד את הרשם  לגוף המטופל באמצעות הרצועות. כדי לייצר הצמדה טובה של האלקטרודות לעיתים יש  צורך להכין את אזור ההדבקה באמצעות ניקוי העור באלכוהול או גילוח המטופל באזור.

לאחר 24 שעות בתום הבדיקה יחזיר המטופל את המכשיר למרכז הרפואי לאחר שניתק את עצמו וימסור את התרשים המוקלט ואת יומן הפעילות והתסמינים שמילא לרופא. במהלך הבדיקה המטופל מתבקש  לתעד מועד ושעה גם ללחוץ על כפתור בהולטר המסמן אירוע של דופק מהיר, פלפיטציות, פעימות חסרות, חולשה או סחרחורת ועוד. כמו כן חשוב לרשום ולתעד את התסמינים שבגללם הופנה לבדיקת ההולטר  תדירות משך זמן ושעה ותאור הפעילות שהתסמינים הופיעו בה.

למי מיועדת בדיקת הולטר לב?

לאנשים שיש להם הפרעה בקצב הלב הבאה לידי ביטוי בדפיקות לב מואצות, בדופק לא סדיר, ירידת דופק באובדן הכרה או באירועים של סחרחורת וחולשה ועילפון. מטרת בדיקת ההולטר לב היא לאבחן  את ההפרעות בקצב הלב שנמצאות בתדירות נמוכה או שנמשכות זמן קצר כול זאת במטרה לאבחו את הבעיה הרפואית.

מה הן ההוראות לפני בדיקת הולטר לב?

נבדקים מתבקשים להחזיר את המכשיר בתום 24 שעות, לכן יש לקחת בחשבון גם את זמן החזרת המכשיר בתאום התור. מומלץ להתרחץ לפני בדיקת הולטר לב, שכן לאחר חיבור למכשיר ההולטר לב, כאשר יהיה מחובר  לגוף הנבדק אין אפשרות להתרחץ. מומלץ לנבדקים  ללבוש בגדים רחבים ארוכים ונוחים כדי שניתן יהיה להכניס את האלקטרודות המחוברות לגוף. הבדיקה מיועדת ללוות את הנבדק ביום רגיל, בזמן הבדיקה מומלץ לבצע פעילות שגרתית, כולל נהיגה. אם הנבדק לוקח תרופות באופן קבוע, עליו להמשיך לקחת אותן כפי שלוקח בשגרה. בדיקת ההולטר איננה  מלווה בכאב, יש נבדקים שמדווחים על  חוסר נוחות קלה עקב הצורך להשאיר את המכשיר צמוד לגוף במשך היום  וגם במהלך השינה. אם הורדת המכשיר לאחר סיום הבדיקה, יש להסיר את המדבקות מבית החזה של הנבדק. פעולה זו יכולה לגרום לכאב קל - בעיקר למטופלים בעלי חזה שעיר. הבדיקה במרכז רפואי מרום נערכת לחברי קופ"ח לאומית ובאופן פרטי לשאר הקופות.

תוצאות בדיקת  הולטר לב

תוצאות בדיקת ההולטר מפוענחות על ידי קרדיולוג מומחה. התוצאות ישלחו  אל הרופא שהפנה את המטופל  לביצוע  הבדיקה. לאחר מכן הרופא המפנה ישוחח עם המטופל על תוצאות הבדיקה ומשמעותן. לכן חשוב לקבוע תור לאחר ביצוע הבדיקה  לרופא המפנה לבדיקת ההולטר. נבדקים פרטיים יוזמנו לקרדיולוג לקבלת תוצאות הבדיקה.

 

בדיקת הולטר לב במרום מרכז רפואי קרדיולוגי

בדיקת הולטר לב  נערכת  במרום מרכז רפואי קרדיולוגי באמצעות מכשור רפואי משוכלל. את ההולטר לב עורכים ומרכיבים  טכנולוגיות/ים המבצעים את הבדיקה במיומנות ומקצועיות רבה ורופאים קרדיולוגים מומחים המפענחים את התשובות. מתקבלים לבדיקת ההולטר מטופלים מקופות החולים לאומית וחברי שאר הקופות קופת חולים יכולים לערוך את הבדיקות באופן פרטי. אנו משתדלים לתת שרות אדיב ומקצועי לתאם תורים בהתאמה אישית שרות ויחס אישי.

bottom of page