top of page
אקו

אקו לב / אקו דופלר / אקוקרדיוגרפיה

אקו לב (אקו דופלר) היא בדיקת אולטראסואנד של הלב. באמצעות הבדיקה ניתן להדגים את המבנים העיקריים בלב ואת תפקודם.

מתבצע במרכז רפואי מרום לחברי קופ"ח מכבי, לאומית, מאוחדת ובאופן פרטי.

 במהלך הבדיקה נבדקים

  • תפקודי הלב- כושר ההתכווצות של חדר שמאל - זוהי המשאבה המזרימה את הדם המחומצן דרך אבי העורקים לכל הגוף. בנוסף, מתבצעת הערכה האם כל חדרי הלב מתכווצים היטב או שיש פגיעה חלקית בהתכווצות כפי שקורה לעתים לאחר אוטם שריר הלב (התקף לב).

  • מבנה שריר הלב- האם עובי הדפנות תקין או שקיימת התעבות ממוקמת או נרחבת. (ממצא זה קיים לעתים אצל הלוקים ביתר לחץ דם או במחלות שריר הלב). מבנה ותפקוד שסתומי הלב: הערכה זו חשובה כאשר נשמעת אוושה (רשרוש), או כאשר קיים חשד להצרות או דליפה של אחד השסתומים. ניתן להעריך את גודל ותפקוד עליות הלב ואת מבנה אבי העורקים והעורק הריאתי.

  • לבדיקה זו אין הוראות מיוחדות.

> המשך קריאה

דופלקס עורקי צוואר 

בדיקת דופלקס משלבת שימוש  בגלי  קול בתדר שהאוזן האנושית אינה יכולה לשמוע - על שמע – או בשמה הלועזי אולטרסאונד. בבדיקה הזאת משתמשים  במכשיר ובמתמר אולטרסאונד. המתמר קולט את החזר הקול מהגוף ומתרגם את התנודות לאותות חשמליים המתורגמות על ידי מחשב לתמונות על המסך שמציג לא רק את מבנה העורק אלא גם על ידי שימוש בתופעה הפיסקלית הנקראת דופלר גם את מהירות הזרימה של הדם ואת כיוונה. במהלך הבדיקה בודקים האם מבנה העורקים תקין וגם האם זרימת הדם בהם תקינה.
הבדיקה הזאת אינה פולשנית ואינה כרוכה בחשיפה לקרינה מייננת.

 

בדיקת דופלקס עורקי הצוואר בלועזית עורקי הקרוטיד, המכונים גם עורקי התרדמה, נמצאים בשני צדי הצוואר ומובילים דם למוח. חסימה בהם או אפילו הצרות קלה היא ביטוי לטרשת עורקים, חסימה משמעותית מעל 70% עלולה לגרום להפרעה בהספקת הדם למוח ולאירוע מוחי. הבדיקה נעשית כדי לבחון את זרימת הדם בעורקי הצוואר. הסיבה העיקרית לחסימה בעורקים היא תהליך טרשתי, שבו מצטברים משקעים של כולסטרול, של שומן, של סידן ושל חומרים נוספים בדופנות העורקים. גורמי הסיכון לטרשת בעורקים הם עישון, סוכרת, לחץ דם גבוה, יתר שומנים בדם וקרובי משפחה שלקו באירוע מוחי או במחלת לב.
 

> המשך קריאה

דופלקס עורקי צוואר
מבחן מאמץ/ארגומטריה

מבחן מאמץ / ארגומטריה

מבחן מאמץ בודק את תפקוד הלב במהלך מאמץ. כיון שבמהלך מאמץ הלב עובד קשה יותר מאשר במנוחה, בדיקת הלב במאמץ עשויה לחשוף בעיות שלא נצפו במנוחה.


לפני הבדיקה מודבקות אלקטרודות לחזה ולגפיים של הנבדק. לעיתים יש צורך בגילוח נקודתי בחזה. האלקטרודות, מחוברות למכשיר אק"ג. שרוול למדידת לחץ דם מונח סביב זרוע הנבדק. 


בדיקת לב  מאמץ נערכת לרוב על הליכון או על אופניים, במהלך הבדיקה נערך רישום של אק"ג, קצב לב ולחץ דם. הבדיקה מתחילה בהליכה איטית על ההליכון. בהדרגה הקצב מתגבר וגם השיפוע עולה. משך הבדיקה תלוי בכושר הגופני ובסימפטומים של הנבדק. המאמץ נמשך עד שהדופק מגיע לערך המטרה (לפי גיל הנבדק) או עד שמופיעים סימפטומים שאינם מאפשרים המשך הבדיקה.


במידה ונבדק לא מסוגל לבצע המאמץ הדרוש על מנת להגיע לדופק המטרה, הרי שאיכות המבחן והמאמץ תיפגע. לאחר סיום המאמץ נשאר הנבדק מחובר למכשיר האק"ג למשך מספר דקות- "שלב ההתאוששות". לאחר הבדיקה הנבדק יישאר בתחום המרכז הרפואי לפחות 20 דקות כדי לוודא שחש בטוב.

> המשך קריאה

אקו לב במאמץ

בדיקת אקו לב במאמץ משלבת מבחן מאמץ ובדיקת אקו לב לפני ומיד לאחר המאמץ. הבדיקה מאפשרת איתור ושינוי בתנועתיות דפנות הלב מיד לאחר ביצוע המאמץ. בבדיקה תקינה יש תנועתיות מוגברת של הדפנות לאחר המאמץ. במידה ומופיעה הפחתה בתנועתיות של שני סגמנטים במאמץ לעומת המצב במנוחה קיים חשד להצרות משמעותית (מעל 50%) בעורק הכלילי המספק דם לאזורים אלו. בנוסף ניתן להעריך באמצעות הבדיקה את תפקוד מסתמי הלב במנוחה ולאחר מאמץ וכמו כן למדוד את הלחץ הראתי.

למי מיועד אקו במאמץ?

  • לנבדקים בסיכון נמוך לקיום איסכמיה במאמץ  ובמבחן מאמץ רגיל הועלה חשד לקיום איסכמיה במאמץ.

  • לנבדקים עם אק"ג בסיסי אשר אינו מאפשר פירוש מבחן מאמץ.

  • לבירור כאבים בחזה לא חד משמעיים אצל נבדק עם מחלת לב איסכמית ידועה.

המשך קריאה <

echocardiography.jpg
אקו לב במאמץ
הולטר לב

הולטר לב

הולטר לב הינו רישום רציף של תרשים אק"ג וקצב הלב במשך 24 שעות. את השיטה פיתח רופא מניו יורק ושמו ד"ר הולטר. רישום זה מאפשר לעקוב אחרי פעילות הלב באופן רציף, בערנות ובשינה ולגלות הפרעות בקצב הלב, הפרעות בהולכה או לעתים שינויים המעידים על ליקוי באספקת הדם. הנבדק מנהל יומן ובו הוא מתאר שינויים בהרגשתו הגופנית כגון דופק לא סדיר, סחרחורת או כאבים בחזה. בעת הפגישה עם הרופא נקבעת האבחנה מתוך השוואת רישומי היומן עם ממצאי הבדיקה.

הוראות לפני הבדיקה

אין לבדיקה הוראות מיוחדות.

נבדקים מתבקשים להחזיר את המכשיר בתום 24 שעות, לכן יש לקחת בחשבון גם את זמן החזרת המכשיר בתאום תור.

מתבצע במרכז רפואי מרום לקופ"ח לאומית ובאופן פרטי.

> המשך קריאה

הולטר לחץ דם

הולטר לחץ דם הינו רישום רציף של ערכי לחץ הדם במשך 24 שעות. בבדיקה משתמשים במד  לחץ דם דיגיטלי קטן המתחבר לחגורה, ולשרוול   מתנפח סביב הזרוע. מדידת לחץ הדם במרווחי זמן קבועים במשך 24 שעות, מאפשרת לבדוק את לחצי הדם לאורך כל היום. ישנן מספר סיבות לביצוע הבדיקה.

 

יתרונות הבדיקה

  • אבחון מדויק יותר של לחץ הדם והערכת טיפול - לעיתים אבחנת לחץ הדם אינה חד משמעית ממדידות עצמיות או מדידות במרפאה, כמו כן הבדיקה מאפשרת לבדוק את יעילות הטיפול התרופתי.

  • אבחון תסמונת החלוק הלבן - לעיתים קריאות לחץ דם גבוהות במרפאה  מאשר במדידה עצמית.

  • אבחון יתר לחץ דם ממוסך - זהו מצב  הפוך מתסמונת  החלוק הלבן, במרפאה נמדדים ערכים תקינים אך בבדיקות עצמיות נמדדו ערכי לחץ דם גבוהים.

המשך קריאה <

הולטר לחץ דם

 מתקיימים יעוצים לחברי קופות החולים מכבי ומאוחדת, מבוטחי כללית מושלם (בהשתתפות עצמית) ולמבוטחי שב"ן של לאומית (קיים החזר כספי). בנוסף, במרכז הרפואי מבוצעות בדיקות קרדיולוגיות לא פולשניות. 

במכון מתבצעות בדיקות אבחון בלתי פולשניות, אקו לב, מבחן מאמץ, אקו לב במאמץ, והולטר לב.

bottom of page